• Gezocht: Afvallers

  Afslanken zonder dieet? Ja, dat kan! 

  "Ik weet heel veel van voeding, ik wandel elke dag, ik probeer koolhydraten te vermijden.... En toch zit mijn broek te strak! Ik voel mij niet happy als ik te dik word. Maar waar komen die kilo's vandaan? Schuldbewust denk ik aan die lekkere toastjes, dat glaasje wijn, dat ene koekje bij de koffie, of waren het er twee, en de chocolade. Het water loopt mij in de mond als ik denk aan het geluid van het afwikkelen van een chocolade reep. Nog even en ik neem wat lekkers om mezelf te troosten. Het is voor mij nu duidelijk, ik heb hulp nodig!"

   

  In een kringetje

  Je wilt graag wat afvallen en gezonder gaan leven. Weg met alle snoepjes en snacks. Een paar dagen hou je dit vol. Daarna val je toch weer terug en eet je meer dan dat je eigenlijk zou willen. Hoe komt dit toch? Je blijft in een kringetje ronddraaien en je wordt alleen maar zwaarder. 

  Eetgedrag coach Janine: "Voor mij persoonlijk heel herkenbaar. Elke maandag stond ik op de weegschaal, elke maandag was voor mij een streng-dieet-dag. tegen de tijd dat het weekend was vond ik dat ik echt iets lekkers had verdient."

   

  Hutje op de hei

  Mijn naam is Janine, ik ben Sportdocent (2000), gewichtsconsulent (2005) en sinds 2011 leefstijlcoach. In 2020-2021 heb ik mijn kennis uitgebreid en ben ik expert op het gebied van eetgedrag. Nee, ik schrijf je geen dieet voor. En nee, ik neem je ook niet mee voor 10 weken naar een hutje op de hei en zet je op water en brood. Met beide opties zal je zeker gewicht gaan verliezen, maar daarna weer aankomen. Daar wil je nu eindelijk verandering in gaan brengen. 

  Eetgedrag coach Janine: "Ik heb zelf ook zoveel dieëten gevolgd, om af te vallen en vaak met succes. Alleen dat gewichtsverlies was altijd maar tijdelijk. Na een tijdje kwam ik weer aan."

   

  Kuilen en beren

  Met mijn afslankprogramma Gezocht Afvallers ga ik samen met jou op zoek naar waar jouw valkuilen liggen en welke beren jij misschien op jouw weg kan verwachten. Wat betekent dat krakende koekje op de bank eigenlijk voor je? Hoe komt het dat je je zo schuldig voelt als helemaal bent los gegaan? Kun je echt je eetgedrag aanpassen zodat je minder behoefte hebt aan die reep chocolade?

  Eetgedrag coach Janine: "Ik kwam er achter dat ik eet als ik verdriet heb, ik eet als ik boos ben, ik eet als ik blij ben enz. Maar vooral eet ik uit verveling, omdat ik moe ben of uit gewoonte. Ik heb gewoon niet genoeg wilskracht om van al dat lekkers af te blijven, dacht ik."

   

  Aan de slag!

  Met speelse praktijkopdrachten leer ik je alles over eetgedrag, gezonde voeding, bewegen, slapen en stress. Maar vooral ga je aan de slag met jezelf: je eetgedrag (waar je eindelijk is van af wil), je emoties en je gedachtes. Het resultaat is een gezonde relatie met eten, gewichtsverlies, een fitter lijf, minder stress en meer zelfvertrouwen. 

  Eetgedrag coach Janine: Het programma waarmee ik nu mee werk, heb ik ook zelf gevolgd. Op een luchtige manier kijk je naar jezelf. Niet alleen naar wat je eet, maar ook wanneer je eet en wat eten met je doet. Ik ben afgevallen, terwijl ik niet op dieet ben en blijf op het gewicht waar ik mij goed bij voel!"

   

   

  Stel hier je vraag als je wil weten wat ik voor jou kan betekenen

 • "Ik heb van Janine geleerd dat succesvol afvallen niets te maken heeft met het volgen van een bepaald dieet, maar met het begrijpen van wat je eet, hoeveel je eet, hoe vaak op een dag je eet en wanneer je eet. Met deze kennis kun je kleine aanpassingen doorvoeren in je bestaande eetpatroon, zonder het volledig te wijzigen. Resultaat: gewichtsverlies zonder strijd".

  "Ik vond het ook heel leuk om dit samen met jou op te starten. Want ik ga natuurlijk nog even verder om de kilo┬┤tjes eraf te krijgen. De begeleiding van jou heeft mij zeer zeker geholpen, ik heb veel goede tips van je gehad en ben daar ook mee aan de slag gegaan. Ik denk niet dat ik het had gered zonder jou begeleiding."

  "Ik dacht al goed bezig te zijn maar het blijkt toch niet genoeg. Het afslanken zonder dieet vind ik heerlijk, de manier van anders eten heeft mij veel gebracht en je denkt nu ook meer na over je eten. Je gaat anders boodschappen doen en staat wat langer bij sommige producten stil om te kijken naar de koolhydraten en de suikers, wat anders zo gewoon was gooi maar in het karretje. Niet dat ik overmatig veel at maar wel met name te veel suikers. Je begeleiding is super, je bent altijd vrolijk dat vind ik ook leuk want als je zelf een beetje in een dip zit na een bezoekje bij Janine ben je weer vrolijk en gemotiveerd. Ik zal het zeker aanraden bij anderen."

  "Ik heb een andere leefstijl en eetgedrag gekregen en daar ben ik trots op. Ik kan nu andere keuzes maken omdat ik nu de oorzaak snap van mijn probleem. Mijn focus lag eerst alleen op het behalen van mijn streefgewicht. Maar dat heb ik nu bijgesteld tot een gewicht die bij mij past. Dus jazeker, ik ben wel wat kilo's kwijt (zonder het gevoel dat ik op dieet ben), ik ben meer gaan bewegen en beter gaan slapen. Dit programma zet ik de komende periode voor mezelf voort en ik verwacht dat ik nog elke maand 1-2 kg kan afvallen."