• Janine

 • Blonde krul

  “Hé blonde krul!”. Tja, dat ben ik! Mijn haar is het meest opvallend van mijn verschijning. Mijn blonde krullen zijn als een warme deken rond mijn hoofd. Het is vergelijkbaar zoals ik ben, een warme persoonlijkheid. Altijd op zoek naar genoeg ruimte om mij heen, om mijn creativiteit te laten stromen. Het meest voel ik me op mijn gemak tussen de mensen. Mensen boeien mij, inspireren mij en kleuren mijn leven. Ik ben eigenlijk net als mijn krullen, energiek, speels en met geen elastiekje te vangen.

  Janine

 • Over Janine

  Passie en gedrevenheid vinden elkaar in de creativiteit van eetgedragscoach Janine. Zij zelf weet als geen andere hoe moeilijk het is om af te vallen, je fit te voelen en op gewicht te blijven. Ik ben pas tevreden als mijn cliënten met een lach op hun gezicht en een trots gevoel van eigenwaarde hier de deur uit gaan. Met mijn aanpak als eetgedragscoach probeer ik je niet iets voor te schrijven of een dieet op te leggen. Maar probeer ik je inzicht te geven waardoor jezelf aanpassingen kunt maken, om jouw leefstijl aan te passen. Dit met blijvend resultaat! Zo deel ik mijn liefde voor voeding, sporten en ontspannen.

  Sportdocente (2000), Gewichtsconsulente (2005), HBO Leefstijlcoach (2011), Voeding en psychologie (2021), Vitamine en mineralen (2021)

  Duizend poot

  Misschien heb je wel eens les van mij gehad. In 1999, wat klinkt dat ver weg, ben ik begonnen bij Fitness House Nieuwland.  Met o.a. lessen zoals: fitness, medisch fitness, zwanger en fit, spinning, pilates, body-vive en jeugdfitness). Daar heb ik ook enkele jaren sporters begeleid met afvallen als gewichtsconsulente (vanaf 2005). Na negen jaar nam ik afscheid en wilde wat nieuws. Bij Fit2Move (Hooglanderveen) heb ik drie jaar gewerkt als instructeur (fitness, spinning en pilates), veel nieuwe dingen bedacht en opgezet (o.a. het klantvolgsysteem, Fit2Mama, afslankprogramma: Slank en Fit) en leidinggegeven als fitnesscoördinator en vervangend clubmanager. En toch miste ik iets.... Ik wilde echt iets voor anderen betekenen en ben mij gaan specialiseren op het gebied van motivatie (afvallen), begeleiding (beweging) en gedragsverandering (coaching). 

  Tranen en trots

  In 2011 ben ik mijn eigen kleine sportsalon begonnen in Hoogland aan de Zevenhuizerstraat. Het kleinschalige, het persoonlijke is iets wat heel dichtbij mij ligt. Als je dit combineert met alleen vrouwen, heb je een uniek concept. Verdriet was er toen de coronapandemie (2020-2021) het onmogelijk maakte om samen te sporten en samen gezellig koffie te drinken. Na 18 maanden ploeteren kwam het besef dat een kleine sportschool niet meer rendabel was. Tranen bij het afscheid, trots om wat ik toch maar hebt bereikt.

  Voeding en Psychologie

  In de coronatijd was ik meer dan 9 maanden gesloten. Een moeilijke en een hele onzekere tijd. In die periode werd ik veel gevraagd voor ondersteuning bij het afslanken. Hiervoor had ik gestudeerd en had alles kennis in huis maar had er de afgelopen jaren met mijn eigen sportschool geen tijd voor gehad. Alle diploma's afgestoft en mij aangemeld voor nieuwe opleidingen (o.a. psychologie en voeding). En dit werd een succes! Als gewichtsconsulente/leefstijlcoach heb ik alle kennis over voeding in huis. Toch werd mij duidelijk dat afslanken niet altijd met voedings-keuzes te maken had. Vandaar dat voeding en gedragsverandering, een andere relatie met voeding nu mijn nieuwe aanpak geworden is, om gewicht te verliezen en om op gewicht te blijven. In mijn praktijk zie ik vaak hoog opgeleide, slimme vrouwen die alles van voeding weten en alle dieëten al hebben gevolgd. Met mijn programma van 10 weken, leren ze veel over hun eigen (eet)gedrag, krijgen ze inzicht en grip op een normale relatie met eten.

  SanaVitala

  In mijn afslank- en leefstijlpraktijk SanaVitala ben je van harte welkom als je wilt afslanken door te werken aan je eetgedrag en mindset. De praktijk is gevestigd aan huis. Verder geef ik groepslessen, pilates, lady fit bij EasyActive in Hoogland.  Of als je vragen hebt. Leuk om je te spreken en te ontmoeten!

   

   Janine staat voor:

  • Kennis: Professionele begeleiding op het gebied van sport en bewegen (o.a. als Fit!Vak medisch fitness instructeur en als instructeur van diverse groepslessen) en professionele kennis en coaching op het gebied van voeding (als gewichtsconsulente en als NBLP Leefstijlcoach), voeding en psychologie. Coach op gebied van Stressreductie en ontspanning: Mindfulness, YinYoga, MindWalk, Yoga Nidra.
  • Enthousiasme: Motiveren, humor, persoonlijke groei, leergierig
  • Creativiteit: Soms moet je anders aanvliegen om tot de volgende stap te komen
  • Visie: Luchtig en speels zowel in de begeleiding als in mijn lessen
  • Interesse: Tijd en aandacht voor elkaar
  • Kwaliteiten: Betrokken, spontaan en warm als een echt mensen-mens

  Meer weten? Of heb je vragen? Klik hier en neem direct contact op met Janine