• Janine

 • Eigenaresse van Sportsalon SanaVitala

  In september 2012 opende ik mijn deuren. Eindelijk. Mijn eigen sfeervolle sportsalon. SanaVitala is er speciaal voor vrouwen die niet van sporten houden! SanaVitala is een huiselijke sportsalon waar vrouwen zich thuis voelen en lekker kunnen sporten, bewegen, ontspannen of gewoon een kopje koffie kunnen drinken. Kortom: SanaVitala is een plek waar vrouwen zichzelf kunnen zijn.

  Naast de sportlessen is er ook een mogelijkheid om af te slanken. Ik vind het geweldig om te zien hoe mijn klanten veranderen: ze worden slanker, ze krijgen meer energie en zijn zelfverzekerder.

  Er zijn ook allerlei workshops en cursussen op het gebied van stressreductie en ontspanning. I love my job!

   

 •  

  Precies 13 maanden daarvoor werd het idee geboren: Er zijn sportscholen genoeg, maar waarom voelen heel veel mensen (vooral vrouwen) zich er niet thuis? Waarom voelen ze zich bekeken in een ruimte met gespierde mannen en storen ze zich aan al die spiegels? Leuk zo'n eerste sport-intake met instructeur maar na die eerste les zie je hem nooit meer. Hoe blijf je dan gemotiveerd en hoe weet je of je de oefening wel goed doet? Sporten is saai. Dat kan toch anders? Ja, dat kan! Mijn plan om iets anders neer te zetten nam steeds vaster vormen aan...

  Werkervaring

  Mijn naam is Janine en misschien ben ik je wel eens eerder tegen gekomen. Ik ben begonnen met les geven bij Fitness House Nieuwland (fitness, medisch fitness, zwanger en fit, spinning, pilates, body-vive en jeugdfitness). Daar heb ik ook enkele jaren sporters begeleid met afvallen als gewichtsconsulente (vanaf 2005). Na negen jaar nam ik afscheid en wilde wat nieuws. Bij Fit2Move (Hooglanderveen) heb ik drie jaar gewerkt als instructeur (fitness, spinning en pilates), veel nieuwe dingen bedacht en opgezet (o.a. het klantvolgsysteem, Fit2Mama, afslankprogramma: Slank en Fit) en leidinggegeven als fitnesscoördinator en vervangend clubmanager. En toch miste ik iets.... Ik wilde echt iets voor anderen betekenen en ben mij gaan specialiseren op het gebied van motivatie (afvallen), begeleiding (beweging) en gedragsverandering (coaching). Dus terug in de schoolbanken en de studieboeken opgepakt. In november 2012 ben ik afgestudeerd als Leefstijlcoach (HBO).

  Werkwijze

  Met mijn sportsalon SanaVitala kan ik met al mijn passie en enthousiasme mijn dames begeleiden. Circuit-fitness voor binnen is een bewuste keuze (omdat dit een leuke en snelle manier van sporten is), de groepslessen in de sfeervolle leszaal zijn afgestemd op onze doelgroep (geen Les Mills lessen) en er zijn ook nog (unieke) sportactiviteiten voor buiten (het is zo lekker om buiten te sporten). Mijn doelgroep zijn vrouwen van alle leeftijden, soorten en maten. De apparaten, oefeningen en cursussen zijn specifiek gericht op het vrouwenlichaam. Zo kan ik mijn werk als sportinstructeur en voedingscoach optimaal uitvoeren. Verder voel ik mij oprecht betrokken bij mijn klanten, zij voelen zich snel bij mij op hun gemak en ik ben trots op het vertrouwen die ze mij geven.

  Maar wat is nu zo anders aan SanaVitala?

  • kleinschalig (ik ken iedereen van naam!)
  • sfeervolle ruimte (het huiskamergevoel)
  • kleine groepen die zich echt betrokken voelen bij de club
  • veel vrouwen die niet van sporten houden, vinden het bij mij prettig en komen meerdere keren per week

  Janine staat voor:

  • Kennis: Professionele begeleiding op het gebied van sport en bewegen (o.a. als Fit!Vak medisch fitness instructeur en als instructeur van diverse groepslessen) en professionele kennis en coaching op het gebied van voeding (als gewichtsconsulente en als NBLP Leefstijlcoach). Coach op gebied van Stressreductie en ontspanning: Mindfulness, YinYoga, MindWalk, Yoga Nidra en FitstapCoach.
  • Uitdaging: Lessen afgestemd op mijn doelgroep: Vrouwen in alle soorten en maten
  • Enthousiasme: Motiveren, humor en persoonlijke groei
  • Creativiteit: Bedenken van nieuwe oefeningen, circuitvormen, lessen, cursussen
  • Visie: gezelligheid, het sporten in kleine groepjes in een ruimte waar je jezelf kunt zijn
  • Interesse: Tijd en aandacht voor alle leden
  • Kwaliteiten: Betrokken, spontaan en warm als een echt mensen-mens

  Kom een keer langs, je bent van harte welkom!