• Yoga

  • Ben je op zoek naar meer kracht, flexibiliteit en ontspanning in het dagelijks leven? Of heb je al eens lange tijd yoga gevolgd en wil je het weer oppakken? Met de Yoga word je meer bewust van je eigen lichaam en geest. Na afloop van de les voel je je helemaal relaxed en opgeladen. Leeftijd, postuur, wel of niet soepel zijn is niet van toepassing.

    Yoga bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden. De oefeningen zijn er op gericht je bewust te maken van de spanning in je lichaam. Het loslaten van de spanning uit de spieren zorgt voor ontspanning en een sterker gevoel van geestelijke balans. De verschillende houdingen wisselen elkaar af, op het ritme van de adem. Elementen uit de zonnegroet zijn een steeds terugkerend onderdeel en worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen. Verder is er aandacht voor ademhalingsoefeningen en wordt de les afgesloten met een ontspanningsoefening.

    Tip: Er zijn verschillende soorten yogalessen. Rustige hatha yoga en flow yoga. Ik kan je goed adviseren, welke les het beste bij je past.